Tomatgryta med ägg och pesto
35 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Shakshuka är en äggrätt från mellanöstern där man pocherar ägg i en kryddig tomatsås. Här är en variant med italienska smaker som toppas med mild pesto på svensk ost. Smörstekt bröd är gott att doppa i den goda såsen.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd chili
|
1 |
Pizzakrydda
|
2 tsk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Krossade tomater à 400 g
|
2 burkar |
Grönsaksfond eller miso
|
1 msk |
Ägg
|
4 |
Salt och svartpeppar
|
|
Lantbröd
|
4 skivor |
Chili flakes
|
|
Färska örter
|
Pesto:
Pinjenötter
|
25 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
50 g | |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Olivolja
|
¾ dl |
Svartpeppar
|
Gör så här
Pesto:
Näringsvärden, per port
Energi:
505 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 36 g |

