Tomatgryta med ägg och pesto
35 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Shakshuka är en äggrätt från mellanöstern där man pocherar ägg i en kryddig tomatsås. Här är en variant med italienska smaker som toppas med mild pesto på svensk ost. Smörstekt bröd är gott att doppa i den goda såsen.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Pizzakrydda
|
2 tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Krossade tomater à 400 g
|
2 burkar |
|
Grönsaksfond eller miso
|
1 msk |
|
Ägg
|
4 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Lantbröd
|
4 skivor |
|
Chili flakes
|
|
|
Färska örter
|
Pesto:
|
Pinjenötter
|
25 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 50 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Olivolja
|
¾ dl |
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Pesto:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
506 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 13,9 % | 17,3 g |
| Fett: | 54,5 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 31,6 % | 39,3 g |