Tomatglass

Tomatglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Tomatcurd ger spännande smak åt denna härliga glassdessert. Curd som blir över passar bra på rostat bröd eller till smakrik ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Recept på tomatcurd, ca 5 dl:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda tomatcurd och crème fraiche. Häll i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim. Låt stå i kyl ca 30 min innan servering. Servera med t ex hårdost och grissini eller kex. Tomatcurd: Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré. Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften. Dela vaniljstången på längden. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Blanda i tomatmos, citronskal, citronsaft och vaniljstång. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i glasburkar och låt stå i kyl över natten.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag