Tomatcurd

Tomatcurd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Oväntat och gott. Servera gärna tomatcurden till smakrika ostar eller på rostat bröd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här

Gör så här

Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré. Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften. Dela vaniljstången på längden. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Blanda i tomatmos, citronskal, citronsaft och vaniljstång. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i glasburkar och låt stå i kyl över natten.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag