Citronrutor

Citronrutor

Betyg

(33 st)

En saftig och riktigt citronstinn kaka med en sötsyrlig frosting. Skär upp som små minibakelser till buffén eller i större rutor som dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 bitar

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 30x30 cm. Smält smöret. Rör ner den syrade grädden i smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och rivet skal av citroner. Vänd hastigt ner smör- och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda ca 40 min. Låt kallna.

Frosting:

Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa den syrade grädden och vänd ner i färskostblandningen. Vänd ner curden i färskostsmeten lite slarvigt. Bred frostingen på kakan och klicka ut lemon curden. Pudra ev på florsocker och skär i bitar.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem