Fransk maräng med citruskräm

Fransk maräng med citruskräm

Betyg

(2 st)

60+ min

En omemotstådlig sötsyrlig dessert med frasiga maränger. Ett knep för att få fluffiga maränger är att äggvitan ska vara riktigt kall när du börjar vispa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Citruscurd:

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Citruscurd:

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda citrusjuicerna och socker i en kastrull, värm till ca 60°. Vispa ihop äggulor och ägg. Häll citrusblandningen över äggvispet och häll tillbaka i kastrullen, värm under omröring till ca 83°. Dra av från värmen och tillsätt gelatinbladet, låt svalna till ca 40°. Mixa ner smöret. Ställ i kyl.

Maräng:

Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke och värm över vattenbad tills sockret smält. Vispa marängen i en köksmaskin till fast konsistens. Klicka ut 8 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Klicka i en sked citruscurd i varje maräng och gör en swirl i mitten så de plattas ut. Baka i mitten av ugnen ca 15 min, sänk värmen till 100° och grädda ytterligare 30 min.

Garnering:

Skär av skalet på citrusfrukterna och skär ut klyftor. Blanda med socker och vaniljpulver. Vispa den syrade grädden lätt, klicka ut curd, syrad grädde och citrussallad på varje maräng.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem