Fransk maräng med citruskräm
1 tim 15 min
Efterrätt
•
En omemotstådlig sötsyrlig dessert med frasiga maränger. Ett knep för att få fluffiga maränger är att äggvitan ska vara riktigt kall när du börjar vispa.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Citruscurd:
Maräng:
Garnering:
Vill du ha en spännande smakbrytning på din curd? Strimla din favoritchili och tillsätt i äggskummet. Mixa gärna skummet slätt innan du mixar ner smöret i curden.
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 24 g |
Ingredienser
Citruscurd:
Gelatinblad
|
1 |
---|---|
Pressade clementiner
|
½ dl |
Pressad citron
|
½ dl |
Strösocker
|
1¾ dl |
Äggulor
|
6 |
Ägg
|
1 |
125 g |
Maräng:
Äggvitor
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Blodgrape
|
1 |
---|---|
Apelsin
|
1 |
Clementin
|
1 |
Citron
|
1 |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljpulver
|
1 krm |
2 dl |