Marängrulltårta med citronkräm

Marängrulltårta med citronkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(218 st)

Frasig rulltårta med sötsyrlig fyllning, garanterat en ny favorit.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 6 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl mandelspån

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet. Vispa i vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Bred på lemon curd och grädde. Strö över hallonen. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem