Saftig citronkaka

Saftig citronkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(159 st)

Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • kokosflingor till formen
  • florsocker

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör, citronskal och saft. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: