Saftig citronkaka

Saftig citronkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(145 st)

Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • kokosflingor till formen
  • florsocker

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175º. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör, citronskal och saft. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem