Saftig citronkaka

Saftig citronkaka

60+ min Efterrätt
Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175º.
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör och citronskal.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten.
  • Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  • Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den.
  • Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 18 g

Ingredienser

100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
250 g
Citron, rivet skal
1
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1½ tsk
Kokosflingor
2 dl
Kokosflingor till formen
Florsocker