Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

1 tim 15 min
Efterrätt
Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pavlova-med-lemoncurd/

Gör så här

Maräng:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen.
  • Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125° eller 110° varmluft. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.
Lemoncurd:
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp citronsaft och 1 dl socker i en kastrull, låt svalna. Rör ihop äggen med resten av sockret.
  • Rör ner äggblandningen i kastrullen med citron och värm till ca 83° under ständig omrörning. Klicka ner smöret och rör slätt.
  • Tillsätt gelatinbladen och låt smälta under omrörning. Låt kallna.
  • Bred lemoncurd på marängbotten. Klicka på kvarg och toppa med hallon. Pudra över florsocker och garnera med citronmelissblad.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Maräng:
Äggvitor
4
Strösocker
3 dl
Majsstärkelse
1½ tsk
Lemoncurd:
Gelatinblad
Pressad citronsaft
1½ dl
Strösocker
2 dl
Ägg
6
250 g
250 g
Färska hallon, ca 125 g
1 ask
Florsocker
Citronmeliss
½ kruka