Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

Betyg

(224 st)

60+ min

Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1½ tsk majsstärkelse

Lemoncurd:

Gör så här:

Gör så här:

Maräng:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.

Lemoncurd:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp citronsaft och 1 dl socker i en kastrull, låt svalna. Rör ihop äggen med resten av sockret. Rör ner äggblandningen i kastrullen med citron och värm till ca 83° under ständig omrörning. Klicka ner smöret och rör slätt. Tillsätt gelatinbladen och låt smälta under omrörning. Låt kallna.

Bred lemoncurd på marängbotten. Klicka på kvarg och toppa med hallon. Pudra över florsocker och garnera med citronmelissblad.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem