Toast Pelle Janzon

30 min
Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon är en klassisk lyxig förrätt som är lätt att imponera med. Smörstekt bröd toppas med väl utbankad oxfilé, finhackad rödlök och gräslök. Toppa med löjrom och äggula.

Ingredienser

Liten rödlök
1
Färsk gräslök
1 knippe
Oxfilé
250 - 300 g
Formbröd
4 skivor
50 g
Löjrom eller annan rom
80 g
Äggulor
4
Flingsalt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Citron
1

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Skär gräslöken fint.
  • Stansa ut rundlar av brödet eller skär bara bort kanterna. Stek bröden frasiga i smör.
  • Dela köttet i 4 lika stora bitar. Lägg köttet mellan plastfilm och banka ut tunt. Det går bra att använda t ex en stekpanna eller brödkavel.
  • Lägg det smörstekta brödet på fyra tallrikar. Lägg en skiva kött på varje brödskiva. Salta och peppra.
  • Lägg ut rödlök och gräslök som en ring mitt på köttet. Klicka ner löjrommen i mitten.
  • Gör en liten fördjupning i rommen och lägg ner äggulan.
  • Servera Toast Pelle Janzon med en citronklyfta att pressa över.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

367 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,1 g
Protein: 27,4 g
Kolhydrater: 20,6 g
Fett: 19,5 g
https://www.arla.se/recept/toast-pelle-janzon/