Timjanstekt kolja med selleriremoulad

Timjanstekt kolja med selleriremoulad

30 min Huvudrätt
Koljan blir jättegod tillsammans med timjan! Vår remouladsås har en härlig smak av selleri, svamp, citron och timjan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela fisken i portionsbitar, salta och krydda med timjan. Stek dem i smör ca 2 min per sida.
  • Skala och skär sellerin i tändstickstunna strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 1 min och kyl dem i kallt vatten.
  • Krama ur vätskan och blanda med crème fraiche. Smaksätt med vitlök, citronskal, salt och peppar.
  • Servera fisken med remouladen, rostad potatis och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

455 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Koljafilé
600 g
Hackad färsk timjan
1 msk
Salt
½ tsk
2 msk
Selleriremoulad:
Rotselleri
200 g
Arla Köket® Lätt crème fraiche karljohansvamp & timjan
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Citron, rivet skal
½
Salt och peppar