Thailax

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Thailax

Kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära ger rätta thaismaken. Färsk, riven ingefära gör det ännu mer rätt.

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Paprikor
2
Vitlöksklyftor
2
Hönsbuljong
1 tärning
Lätt kokosmjölk
2½ dl
Sweet chilisås
½ dl
Malen ingefära
2 tsk

Gör så här

  • Skär laxen i strimlor. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken.
  • Stek laxen i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Ta upp laxen.
  • Stek paprikan hastigt och tillsätt vitlök, smulad buljongtärning, kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära. Låt allt koka ihop 1 min. Lägg i laxen.
  • Servera med limeklyftor och ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

306 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,7 g
Protein: 28,3 % 21,3 g
Fett: 55,2 % 19,1 g
Kolhydrater: 16,5 % 12,4 g
https://www.arla.se/recept/thailax/