Thailändsk fläskfilé
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kokos, ingefära och chili ger sting i denna exotiska gryta.
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Purjolökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röd chili
|
½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk ingefära
|
1 msk |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Kokosmjölk
|
2 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Chili kan bytas ut mot sambal oelek. Färsk ingefära kan bytas ut mot 1 tsk malen ingefära för 4 port.
Köttet kan stekas i förväg.
Näringsvärden, per port
Energi:
306 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 39,7 % | 29,9 g |
| Fett: | 50,2 % | 17,4 g |
| Kolhydrater: | 10,1 % | 7,6 g |