Fläskfilé med ädelost

Fläskfilé med ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

45 min

En festlig och matig rätt där sötman från rödbetor och morot möter sältan från ädelost. Hittar du inte skogschampinjoner går det utmärkt att använda vanliga champinjoner.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • babyspenat

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen och rotfrukterna.
  2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Skär svampen i klyftor och fläskfilén i skivor. Salta och peppra köttet. Bryn i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på ett fat.
  4. Fräs svamp och pressad vitlök 3-4 min. Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt grädde, soja och smula ner ädelosten. Rör om och sjud tills köttet är genomstekt. Servera gärna med babyspenat.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: