Thaikryddade kycklingklubbor

Thaikryddade kycklingklubbor

Betyg

(30 st)

Lättlagade och goda kycklingklubbor med Thailändska smaker. Det mesta görs i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • 1½ msk röd currypasta
  • 2 paprikor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl basmatiris
  • ½ kruka färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingklubborna. Salta, peppra och bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en stor ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda grädde, currypasta och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg den runt om kycklingen och häll på grädden. Stek i ytterligare 20 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka koriandern. Servera kycklingen med ris och strö över koriander.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 760 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem