Kyckling cashew
Nytt

Kyckling cashew

30 min
Huvudrätt
Kyckling cashew är en lättlagad rätt med kinesiska smaker. Kycklinglårfilé, cashewnötter, paprika, vitlök, ingefära och salladslök samsas i en sås smaksatt med hoisinsås, ostronsås, soja och sesamolja. Till denna smakrika kycklingrätt passar det allra bäst med nykokt jasminris!
https://www.arla.se/recept/kyckling-cashew/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål.
  • Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och skär ingefära i tunna stavar. Skär paprika i bitar. Strimla chili och skär salladslök i 3 cm långa bitar.
  • Hetta upp 1 msk smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen med saltet ca 4 min. Tillsätt vitlök och ingefära. Stek ytterligare 2 min. Lägg över på ett fat.
  • Hetta upp lite mer smör- & rapsolja i stekpannan. Fräs lök, paprika, chili och salladslök hastigt på hög värme.
  • Tillsätt den stekta kycklingen och häll på såsen. Låt sjuda 5 min.
  • Rör ut majsstärkelse med kallt vatten. Rör ner i grytan. Tillsätt cashewnötterna och låt koka upp. Smaka av med salt.
  • Servera kyckling cashew med nykokt ris.
Klart!
Energi:

701 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 4,9 g
Protein: 34,7 g
Kolhydrater: 72,8 g
Fett: 29,9 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk ingefära
50 g
Röd paprika
1
Grön paprika
1
Färsk röd chili
1
Salladslök
1 knippe
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Rostade cashewnötter
2 dl
Sås:
Kycklingbuljong
3 dl
Ostronsås
3 msk
Hoisinsås
2 msk
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Majsstärkelse
2 msk
Vatten
2 msk
Till servering:
Jasminris
3½ dl