Thaikyckling

Thaikyckling

30 min Huvudrätt
Thaikyckling i en krämig sås med röd curry, kokosmjölk och grädde. Syrlig lime ger den rätta smaken till denna goda och lättlagade vardagsrätt.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thailandsk-kyckling/

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär varje kycklingfilé i 4 bitar. Skär broccoli i buketter. Skala och skiva lök och morot.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek röd curry på medelvärme ca 30 sek.
  • Tillsätt kyckling och stek 2-3 min.
  • Rör ner kokosmjölk och vispgrädde. Sjud 6-7 min.
  • Tillsätt grönsakerna och sjud ytterligare 4-5 min. Smaka av med pressad lime och salt.
  • Toppa med koriander och servera med jasminris.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Broccoli
1
Rödlök
1
Morot
1
2 msk
Röd currypasta
2 msk
Kokosmjölk
400 ml
2½ dl
Lime
1
Salt
Thaibasilika eller koriander
1 kruka
Jasminris, till servering
4 port