Thailändsk kyckling

Thailändsk kyckling

Betyg

(88 st)

Röd currypasta ger karaktär till den här kycklingen. Smakrikt, färgglatt och riktigt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk röd chili
  • 1½ msk röd currypasta
  • 1 msk sesamolja
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 dl hönsbuljong
  • 3 tsk japansk soja
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingfilén i skivor. Bryn i smör i en stekpanna. Salta. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök, chilifrukt och currypasta i sesamolja i en traktörpanna. Tillsätt honung, skal och saft från limen, buljong och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner det i såsen. Lägg i kycklingen. Låt koka 6-8 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem