Massaman curry
1 tim 15 min
Huvudrätt
•
Massaman curry på kyckling i en sås med jordnötssmör, kokosmjölk och grädde. Denna curry tillagas i ugnen med tärnad bakpotatis och klyftad lök. Dofterna som fyller ditt kök när currygrytan lagas är oemotståndliga. Servera gärna med basmatiris och färsk koriander till den som vill!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
850 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 74 g |
Fett: | 42 g |
Ingredienser
Bakpotatis
|
1 |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Kycklinglårfilé, med skinn
|
450 g |
Garam masala
|
2 tsk |
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
Currysås:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Röd currypasta
|
1 - 2 msk |
Matolja
|
1 msk |
2½ dl | |
Kokosmjölk
|
250 ml |
Jordnötssmör
|
1 dl |
Fisksås
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Tillbehör:
Färsk koriander
|
1 kruka |
---|---|
Basmatiris
|
4 port |