Massaman curry

Massaman curry

1 tim 15 min
Huvudrätt
Massaman curry på kyckling i en sås med jordnötssmör, kokosmjölk och grädde. Denna curry tillagas i ugnen med tärnad bakpotatis och klyftad lök. Dofterna som fyller ditt kök när currygrytan lagas är oemotståndliga. Servera gärna med basmatiris och färsk koriander till den som vill!
https://www.arla.se/recept/massaman-curry/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och klyfta löken. Lägg ner potatis och lök i en smord ugnsform.
  • Krydda kycklingen med garam masala och gurkmeja. Lägg kycklingen i formen med skinnet uppåt.
  • Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och currypasta i olja ca 1 min. Tillsätt grädde, kokosmjölk, jordnötssmör, fisksås och soja. Koka upp och vispa såsen slät. Häll såsen i formen.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Kontrollera att kyckling och potatis är klara.
  • Grovhacka koriandern och strö över kycklingen. Servera massaman curry med ris.
Klart!
Energi:

850 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Bakpotatis
1
Gula lökar
2
Kycklinglårfilé, med skinn
450 g
Garam masala
2 tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Currysås:
Vitlöksklyftor
3
Röd currypasta
1 - 2 msk
Matolja
1 msk
2½ dl
Kokosmjölk
250 ml
Jordnötssmör
1 dl
Fisksås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Tillbehör:
Färsk koriander
1 kruka
Basmatiris
4 port