Thaikryddade kycklingklubbor

1 tim 10 min Huvudrätt Lunch Middag
Thaikryddade kycklingklubbor

Lättlagade och goda kycklingklubbor med Thailändska smaker. Det mesta görs i ugnen.

Ingredienser

Kycklingklubbor
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
2½ dl
Röd currypasta
1½ msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Paprikor
2
Basmatiris
3 dl
Färsk koriander
½ kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela kycklingklubborna. Salta, peppra och bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg dem i en stor ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Blanda grädde, currypasta och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan.
  • Lägg den runt om kycklingen och häll på grädden. Stek i ytterligare 20 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka koriandern. Servera kycklingen med ris och strö över koriander.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

760 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 44 g
https://www.arla.se/recept/thaikryddade-kycklingklubbor/