Texmexsoppa med svarta bönor

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Texmexsoppa med svarta bönor

Vegetarisk soppmiddag för stora och små! Värm kokta bönor i den färdiga soppan och toppa med chili, gräddfil och koriander. Stek tortillabröd med ost emellan och servera till.

Ingredienser

1 liter
1 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chilipulver
¼ tsk
Svart böna à 400 g
1 burk
Tortillabröd
4
2 dl
Strimlad röd chili
1
1 dl
Hackad färsk koriander
1 dl

Gör så här

  • Fräs kryddorna i smör-&rapsolja en kort stund. Tillsätt bönorna och häll på soppan.
  • Lägg riven ost på 2 av bröden och lägg på de resterande bröden. Stek bröden i en torr, varm stekpanna tills osten smält. Dela bröden i bitar.
  • Toppa soppan med gräddfil, chili och koriander. Servera bröden till soppan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

479 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,9 g
Protein: 17,2 % 20,3 g
Fett: 41,4 % 22,4 g
Kolhydrater: 41,4 % 48,8 g
https://www.arla.se/recept/texmexsoppa-med-svarta-bonor/