Tempura - Japanska frasiga grönsaker
Middag
Tillbehör
•
Tempura är en japansk maträtt där grönsaker, skaldjur eller svamp paneras i en luftig smet och friteras krispig i olja. Prova att panera och fritera bitar av vitost.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|---|---|
|
Majsstärkelse
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Vatten, vichyvatten eller öl
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tempura serveras ofta med dipsåsen tentsuyu. Koka upp ¾ dl vatten, ev 1 tsk dashipulver (japansk fiskbuljong), ½ dl japansk soja och 1 msk socker och låt svalna helt.
Näringsvärden, per dl
Energi:
161 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 9,6 % | 3,8 g |
| Fett: | 12,1 % | 2,2 g |
| Kolhydrater: | 78,3 % | 31,1 g |