Tebröd

Tebröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Tébröden är saftiga små mandelkakor som smakar lime och mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 100 g mandel
  • 1½ dl florsocker
  • ½ äggvitor
  • grön karamellfärger
  • rivet skal av 1 lime
  • 30 blad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här: Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa. Tillsätt äggvitan, lite i taget, limeskal (riv bara det yttersta skalet, det vita är beskt) och 5 finhackade myntablad. Kör maskinen tills allt är väl blandat. Färga eventuellt degen med lite karamellfärg. Om du inte har matberedare: Riv mandel i mandelkvarn. Blanda med övriga ingredienser i en bunke. Forma små ägg med hjälp av en dessertsked, lägg på plåt med bakplåtspapper och kläm fast ett myntablad på varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Tips:

Ersätt limeskal och myntablad med 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter och rör ner i smeten. Dekorera varje kaka med en hel hasselnötskärna. Smält 75 g mörk choklad. Låt kakorna svalna och doppa nedre halvan i chokladen. Låt dem stelna på en bricka med bakplåtspapper.
Gör smeten ännu enklare: Riv 200 gram mandelmassa och blanda med 2 äggvitor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem