Tebröd

Tebröd

30 min
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Tébröden är saftiga små mandelkakor som smakar lime och mynta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tebrod/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skålla och skala mandeln.
  • I matberedare: Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa.
  • Tillsätt äggvitan, lite i taget, limeskal och 5 finhackade myntablad. Kör tills allt är väl blandat.
  • Utan matberedare: Riv mandel i mandelkvarn. Blanda med övriga ingredienser i en bunke.
  • Färga eventuellt degen med lite karamellfärg.
  • Forma små ägg med hjälp av en dessertsked, lägg på plåt med bakplåtspapper och kläm fast ett myntablad på varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Klart!

Ersätt limeskal och myntablad med 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter och rör ner i smeten. Dekorera varje kaka med en hel hasselnötskärna. Smält 75 g mörk choklad. Låt kakorna svalna och doppa nedre halvan i chokladen. Låt dem stelna på en bricka med bakplåtspapper. Gör smeten ännu enklare: Riv 200 gram mandelmassa och blanda med 2 äggvitor.

Ingredienser

Mandel
100 g
Florsocker
1½ dl
Äggvita
½
Gröna hushållsfärg
Lime, rivet skal
1
Färsk mynta
30 blad