Tater tots
40 min
Brunch
Tillbehör
•
Tater tots är små cylinderformade potatiskroketter som är mycket populära i USA. Receptet skapades redan på 50-talet, och då för att ta vara på svinnet efter att man skurit pommes frites. Vi serverar våra krispiga tater tots med en smakrik ostsås gjort på cheddar och färsk jalapeño.
Ingredienser
|
Potatis (ca. 720 g)
|
900 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Lökpulver
|
1 msk |
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Neutral olja, till fritering
|
1 liter |
Ostsås:
|
Färska gröna jalapeño
|
2 |
|---|---|
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
Topping:
|
Salladslök
|
1 knippe |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
2571 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 2,6 % | 16,6 g |
| Fett: | 89,1 % | 259,1 g |
| Kolhydrater: | 8,3 % | 52,2 g |