Tartiflette
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
Tartiflette är en fransk potatisgratäng gjord på kokt potatis, stekt sidfläsk, lök, grädde och crème fraiche. Det hela toppas med skivad brieost och gratineras i ugnen. Ät tillsammans med syrlig fransk tomatsallad.
Ingredienser
|
Fast potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Rökt sidfläsk
|
200 g |
|
Bananschalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 2 dl | |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 krm |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
|
Finhackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Falbygdens ® Brie du grand père
|
200 g |
Tilbehör:
|
Tomater
|
500 g |
|---|---|
|
Bananschalottenlökar
|
3 |
|
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Sherryvinäger
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
609 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 11,3 % | 16,9 g |
| Fett: | 64,7 % | 44,6 g |
| Kolhydrater: | 22,1 % | 33,2 g |