Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

20 min Förrätt Lunch
Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Markus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Lax:

Laxfilé, ryggbit
200 g
Indian tandoori
1 msk

Myntayoghurt:

1½ dl
Skalad, urkärnad och tärnad gurka
½
Hackad färsk mynta
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Rädisor
½ knippe
Plockad färsk mynta
½ kruka
Olivolja
2 msk
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Torka av laxen med hushållspapper. Gnid in den med tandoorikrydda runtom.
  • Lägg ner laxen i en torr, varm stekpanna och ge den en stekyta runtom. Lägg åt sidan att vila.
  • Blanda yoghurt, gurka och mynta, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Skiva rädisorna i tunna skivor.
  • Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat.
  • Klicka på myntayoghurt. Lägg på rädisor och myntablad. Ringla över oljan och salta och peppra.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/tandoorilax-med-myntayoghurt-och-radisor/