Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Markuus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Lax:

  • 200 g laxfilé, ryggbit
  • 1 msk Indian tandoori

Myntayoghurt:

Till servering:

  • ½ knippen rädisor
  • ½ krukor plockad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Lax:

Torka av laxen med hushållspapper. Gnid in laxen med tandoorikrydda runtom. Lägg ner laxen i en torr, varm stekpanna och ge den en stekyta runtom. Lägg åt sidan och vila.

Myntayoghurt:

Blanda yoghurt, gurka och mynta, smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

Till servering:

Skiva ev rädisorna i tunna skivor. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på ett fat. Klicka på myntayoghurt. Lägg på rädisor, myntablad och ringla över oljan och salta och peppra.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem