Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Markuus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.
Betyg (14 st)

Mitt betyg:

Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor

Markuus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Lax:

  • 200 g laxfilé, ryggbit
  • 1 msk Indian tandoori

Myntayoghurt:

Till servering:

  • ½ knippe rädisor
  • ½ kruka plockad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Lax:

Torka av laxen med hushållspapper. Gnid in laxen med tandoorikrydda runtom. Lägg ner laxen i en torr, varm stekpanna och ge den en stekyta runtom. Lägg åt sidan och vila.

Myntayoghurt:

Blanda yoghurt, gurka och mynta, smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

Till servering:

Skiva ev rädisorna i tunna skivor. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på ett fat. Klicka på myntayoghurt. Lägg på rädisor, myntablad och ringla över oljan och salta och peppra.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 200 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Protein: 11 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.