Fiskbiffar med tomatraita

Fiskbiffar med tomatraita

30 min Huvudrätt
Laga fisk på nytt sätt och servera med en raita som är obligatorisk på ett indiskt middagsbord.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskbiffar-med-tomatraita/

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Finhacka laxen eller mixa den grovt. Blanda laxen med vitlök och purjolök.
  • Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och yoghurt. Blanda till en jämn färs.
  • Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Hacka tomaten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  • Ansa och skär paprikan i små bitar. Fräs paprika och spenat och blanda det nykokta riset.
  • Servera biffarna med raita och ris.
Klart!
Energi:

560 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Finhackad vitlöksklyfta
1
Finhackad purjolök
½ dl
Salt
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Spicy garam masala
½ tsk
Citron
rivet skal av ½
Potatismjöl
1 msk
½ dl
1 msk
Tomatraita:
Tomat
1
1½ dl
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Ris
3 dl
Röd paprika
1
Babyspenat
65 g