Ljummen laxsallad med garam masala

Ljummen laxsallad med garam masala

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Sugen på indiskt? Med en påse färdig garam masala kryddblandning så är det lätt ordnat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250º.
  • Skär laxen i bitar ca 3x3 cm. Vispa ihop kryddblandning och matyoghurt till en marinad. Lägg i laxbitarna och låt marinera i kylen i ca 30 min.
  • Koka upp buljongen, tillsätt bulgur och låt koka under lock ca 12 min.
  • Dela romanesco i mindre buketter. Lägg dem ovanpå bulguren och låt dem ånga med i ca 10 min.
  • Skala mangon och skär i bitar.
  • Ta upp laxbitarna ur marinaden och lägg dem, utan att torka av dem, i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen 12-15 min.
  • Blanda bulgur, romanesco, mango, koriander och ärtskott.
  • Lägg salladen på ett stort fat och fördela laxen ovanpå. Servera genast.
Klart!
Tips:

Romanesco kan bytas ut mot blomkål eller broccoli.

Ingredienser

Skinn- och benfri lax
500 g
Garam masala
40 g
2 dl
Hönsbuljong
4 dl
Bulgur
2 dl
Romanesco
1
Mango
1
Hackad färsk koriander
2 msk
Ärtskott
50 g