Ljummen laxsallad med garam masala

Ljummen laxsallad med garam masala

Betyg

(4 st)

Sugen på indiskt? Med en påse färdig garam masala kryddblandning så är det lätt ordnat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skinn- och benfri lax
  • 40 g garam masala
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 dl bulgur
  • 1 huvud romanesco
  • 1 mango
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 50 g ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250º. Skär laxen i bitar ca 3x3 cm. Vispa ihop kryddblandning och matyoghurt till en marinad. Lägg i laxbitarna och låt marinera i kylen i ca 30 min. Koka upp buljongen, tillsätt bulgur och låt koka under lock ca 12 min. Dela romanesco i mindre buketter. Lägg dem ovanpå bulguren och låt dem ånga med i ca 10 min. Skala mangon och skär i bitar. Ta upp laxbitarna ur marinaden och lägg dem, utan att torka av dem, i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen 12-15 min. Blanda bulgur, romanesco, mango, koriander och ärtskott. Lägg salladen på ett stort fat och fördela laxen ovanpå. Servera genast.

Tips:

Romanesco kan bytas ut mot blomkål eller broccoli.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem