Tandoorikyckling

Tandoorikyckling

30 min Huvudrätt
I Indien är tandoori att grilla i en speciell lerugn. Det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i ugnen, med läckert resultat!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tandoorikyckling/

Gör så här

  • Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 tim.
  • Sätt ugnen på grill, 275°.
  • Grilla ev kycklingen ca 1 min i grillpanna.
  • Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 min.
  • Sänk värmen till 150° och stek i ytterligare ca 10 min.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Marinad:
½ dl
Röd tandoori currypasta
½ dl