Tamales
2 tim
Buffé
Huvudrätt
•
Tamales är en maträtt som härstammar från Sydamerika. Rätten består av majsdegsknyten fyllda med kött, fågel eller fläsk som sedan sveps in i majsblad och ångkokas. Våra tamales innehåller en het fyllning gjord på kycklinglår, jalapeño och koriander. För att hetta till det ännu mer har vi valt att servera de små knytena med en smarrig pebre!
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Fyllning:
Deg:
Pebre:
Energi:
490 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,5 g |
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 45,5 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Fyllning:
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Inlagda tomatillos
|
2 |
Färska gröna jalapeño
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Vatten
|
1½ liter |
25 g | |
Kumminfrön
|
2 tsk |
Salt och svartpeppar
|
|
Salladslök
|
1 knippe |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Deg:
Majsblad, torkade blad
|
8 |
---|---|
Vitt majsmjöl, t ex Maseca (ett förkokt majsmjöl)
|
4 dl |
Bakpulver
|
¾ tsk |
Salt
|
½ tsk |
25 g | |
Kycklingbuljong, från kycklingkoket
|
4 dl |
Pebre:
Olivolja
|
1½ msk |
---|---|
Salladslökar
|
2 |
Färsk koriander
|
1 knippe |
Tomater
|
2 |
Röd chili
|
½ |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|