Tahinipasta med kål och mandlar
30 min
Huvudrätt
•
En riktigt krämig och smakrik tahinipasta med svartkål, vitost och mynta. Vi toppar denna underbara pasta med knapriga och lyxiga mandlar!
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Grönkål eller svartkål
|
200 g |
Tahinisås:
| 150 g | |
|
Ljus tahini
|
1½ dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Myntablad
|
1 dl |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Till servering:
|
Grovhackad mandel, gärna marcona
|
100 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
782 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,4 g |
| Protein: | 16,7 % | 32,1 g |
| Fett: | 46,3 % | 41 g |
| Kolhydrater: | 37 % | 71,2 g |