Tahinipasta med kål och mandlar

30 min Huvudrätt
Tahinipasta med kål och mandlar

En riktigt krämig och smakrik tahinipasta med svartkål, vitost och mynta. Vi toppar denna underbara pasta med knapriga och lyxiga mandlar!

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
Grönkål eller svartkål
200 g

Tahinisås:

150 g
Ljus tahini
1½ dl
Vatten
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Myntablad
1 dl
Flingsalt
1 tsk

Till servering:

Grovhackad mandel, gärna marcona
100 g

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  • Tahinisås: Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt.
  • Ansa kålen. Koka pastan al dente. Lägg ner kålen den sista minuten av kokningen.
  • Blanda väl avrunnen pasta och kål med tahinisåsen. Toppa med mandlar och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

782 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 15,4 g
Protein: 16,7 % 32,1 g
Fett: 46,3 % 41 g
Kolhydrater: 37 % 71,2 g
https://www.arla.se/recept/tahinipasta-med-kal-och-mandlar/