Fläskfilépasta med svamp och citron

Fläskfilépasta med svamp och citron

30 min
Huvudrätt
Fläskfilépasta i en spännande och krämig sås i sällskap av champinjoner, fräsch citron och färsk basilika. Lite chili flakes ger hetta till rätten. Denna pasta passar utmärkt att bjuda på vid lite festligare tillfällen!
https://www.arla.se/recept/tagliatelle-med-flaskfile-och-citron/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär fläskfilén i strimlor och kvarta champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken.
  • Bryn köttet i smör-& rapsolja i en stekpanna. Tillsätt champinjoner och vitlök, låt fräsa några minuter.
  • Mixa crème fraiche med hälften av och basilikan, båda stjälkar och blad. Rör ner blandningen i pannan.
  • Tillsätt citronskalet och smaka av med citronsaften, chili flakes, salt och peppar. Späd ev med lite pastavatten om såsen blir för tjock.
  • Blanda såsen med nykokt pasta. Toppa med resterande basilikablad.
Klart!
Energi:

585 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Tagliatelle, gärna fullkorn
300 g
Fläskfilé
300 g
Champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
2 dl
Färsk basilika
1 kruka
Citron, rivet skal och saft
1
Chili flakes
Salt och svartpeppar