Tagine på lamm med torkad frukt
                                
                                    2 tim 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Denna tagine är en nordafrikansk lammgryta som blir allra godast tillagad i lergryta. Tillsätt gärna den torkade frukten mot slutet av långkoket så den inte kokar sönder.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Grytbitar av lamm
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rotselleri
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 150 g | 
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Färsk röd chili
                                            
                                     | ½ | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Kanelstänger
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Malen kardemumma
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Malen koriander
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 5 dl | 
| 
                                            
                                                Aprikoser
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Russin
                                            
                                     | 75 g | 
Till servering:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Couscous
                                            
                                     | 2 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
500 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g | 
| Protein: | 27,8 % | 34,2 g | 
| Fett: | 28,8 % | 16,3 g | 
| Kolhydrater: | 43,4 % | 53,4 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    