Tacogryta

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Tacogryta

Denna tacogryta går snabbt att laga. Vi har valt att använda oss av lövbiff så grytan snabbt kan stå på bordet till alla hungriga taco-lovers! Grytan är smaksatt med klassisk tacokrydda. Toppa den sedan med limedoftande gurksallad och riven ost.

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Champinjoner
250 g
2 msk
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
Krossade tomater
400 g
Salt
1 tsk
2 dl

Gurksallad:

Gurka
1
Salladslök
1 knippe
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Salt

Till servering:

Ris, gärna fullkorn
3½ dl
150 g
Majschips
50

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i cm-breda strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva svampen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Bryn köttet i omgångar tills det fått fin färg. Lägg över i en gryta.
  • Fräs lök och vitlök i stekpannan tills löken är mjuk. Häll över i grytan.
  • Stek svampen i stekpannan tills den fått fin färg. Lägg över i grytan.
  • Häll på tacokrydda, krossade tomater, salt och crème fraiche. Koka ca 10 min.
  • Tärna gurkan. Strimla salladslöken. Grovhacka koriander. Blanda allt i en skål med limeskal och limesaft. Smaka av med salt.
  • Toppa tacogrytan med ost, gurksallad och krossade majschips. Servera med ris.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

811 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,8 g
Protein: 49,7 g
Kolhydrater: 73,8 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/tacogryta/