Tacogryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Denna tacogryta går snabbt att laga. Vi har valt att använda oss av lövbiff så grytan snabbt kan stå på bordet till alla hungriga taco-lovers! Grytan är smaksatt med klassisk tacokrydda. Toppa den sedan med limedoftande gurksallad och riven ost.
Ingredienser
|
Lövbiff
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Champinjoner
|
250 g |
| 1 tsk | |
|
Taco kryddmix à 28 g
|
1 påse |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 dl |
Gurksallad:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Salladslök
|
1 knippe |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
Till servering:
|
Ris, gärna fullkorn
|
3½ dl |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Majschips
|
40 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
646 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 23,3 % | 37,1 g |
| Fett: | 31,1 % | 22,7 g |
| Kolhydrater: | 45,6 % | 72,6 g |