Tacogryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Denna tacogryta går snabbt att laga. Vi har valt att använda oss av lövbiff så grytan snabbt kan stå på bordet till alla hungriga taco-lovers! Grytan är smaksatt med klassisk tacokrydda. Toppa den sedan med limedoftande gurksallad och riven ost.
Ingredienser
Lövbiff
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Champinjoner
|
250 g |
2 msk | |
Taco kryddmix à 28 g
|
1 påse |
Krossade tomater
|
400 g |
Salt
|
1 tsk |
2 dl |
Gurksallad:
Gurka
|
1 |
---|---|
Salladslök
|
1 knippe |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Salt
|
Till servering:
Ris, gärna fullkorn
|
3½ dl |
---|---|
150 g | |
Majschips
|
50 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
811 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,8 g |
Protein: | 49,7 g |
Kolhydrater: | 73,8 g |
Fett: | 35 g |

