Tacodumpling
50 min
Huvudrätt
Tillbehör
•

Tacodumplings är en härlig fusion av två älskade rätter: tacos och dumplings. Denna kreativa maträtt tar det bästa från båda världar och skapar något unikt och smakrikt. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets kock 2023.
Ingredienser
Fyllning:
Vitkål
|
50 g |
---|---|
Purjolök, vita delen
|
¼ |
Färsk grön jalapeño
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fläskfärs
|
250 g |
Soja
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Ark wontondeg
|
ca 16 |
---|---|
Frityrolja
|
1 liter |
Majssalsa:
Purjolök, gröna delen
|
¼ |
---|---|
Färsk grön jalapeño
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Tinad frysta majskorn
|
ca 150 g |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Ostmajonnäs:
½ dl | |
1 dl | |
Äggula
|
1 |
Rapsolja
|
1 dl |
Vinäger
|
1 tsk |
Salt
|
Till servering:
Isbergssallad
|
1 huvud |
---|---|
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime
|
1 |
Gör så här
Fyllning:
Majssalsa:
Ostmajonnäs:
Fritering:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
674 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 14 % | 23,2 g |
Fett: | 62,7 % | 47,8 g |
Kolhydrater: | 23,3 % | 38,6 g |

