Tacodumpling
50 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
Tacodumplings är en härlig fusion av två älskade rätter: tacos och dumplings. Denna kreativa maträtt tar det bästa från båda världar och skapar något unikt och smakrikt. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets kock 2023.
Ingredienser
Fyllning:
|
Vitkål
|
50 g |
|---|---|
|
Purjolök, vita delen
|
¼ |
|
Färsk grön jalapeño
|
½ |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Fläskfärs
|
250 g |
|
Soja
|
1 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ark wontondeg
|
ca 16 |
|---|---|
|
Frityrolja
|
1 liter |
Majssalsa:
|
Purjolök, gröna delen
|
¼ |
|---|---|
|
Färsk grön jalapeño
|
½ |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Tinad frysta majskorn
|
ca 150 g |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Ostmajonnäs:
| ½ dl | |
| 1 dl | |
|
Äggula
|
1 |
|
Rapsolja
|
1 dl |
|
Vinäger
|
1 tsk |
|
Salt
|
Till servering:
|
Isbergssallad
|
1 huvud |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Lime
|
1 |
Gör så här
Fyllning:
Majssalsa:
Ostmajonnäs:
Fritering:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
674 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 14 % | 23,2 g |
| Fett: | 62,7 % | 47,8 g |
| Kolhydrater: | 23,3 % | 38,6 g |