Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa

Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa

Betyg

(0 st)

Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete - en mortlad salsa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mortlad salsa:

  • 4 plommontomater
  • ½ röd chili
  • ½ grön chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av 1 lime
  • ½ tsk salt
  • ½ silverlökar

Abborre:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Dela tomaterna och rosta med chilin i en torr, varm stekpanna tills allt är ordentligt svart. Skala och pressa vitlöken. Mortla de rostade tomaterna och chilin med vitlöken lite i taget. Tillsätt limesaft och salt. Skala och finhacka löken och vänd ner i salsan.

Stek fiskfiléerna i smör i en varm stekpanna. Fiskfiléerna ska få en ordentlig stekyta på båda sidor. Dra av från värmen och smula sönder fisken med en gaffel. Pressa över limesaft och salta.

Skala och hacka löken. Servera fisken i tortillabröd och toppa med salsa, lök, koriander och gärna en klick gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem