Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete - en mortlad salsa.
Ingredienser
Mortlad salsa:
|
Plommontomater
|
4 |
|---|---|
|
Röd chili
|
½ |
|
Grön chilipeppar
|
½ |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Lime, pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Silverlök
|
½ |
Abborre:
|
Filé av abborre eller gös
|
400 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Lime
|
saften av 1 |
|
Flingsalt
|
Till servering:
|
Silverlök
|
½ |
|---|---|
|
Tortillabröd
|
8 |
|
Plockad färsk koriander
|
1 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Mortlad salsa:
Smulstekt abborre och servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 24,3 % | 29,6 g |
| Fett: | 30 % | 16,8 g |
| Kolhydrater: | 45,7 % | 55,6 g |