Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete - en mortlad salsa.

Ingredienser
Mortlad salsa:
Plommontomater
|
4 |
---|---|
Röd chili
|
½ |
Grön chilipeppar
|
½ |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Lime, pressad saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Silverlök
|
½ |
Abborre:
Filé av abborre eller gös
|
400 g |
---|---|
2 msk | |
Lime
|
saften av 1 |
Flingsalt
|
Till servering:
Silverlök
|
½ |
---|---|
Tortillabröd
|
8 |
Plockad färsk koriander
|
1 dl |
2 dl |
Gör så här
Mortlad salsa:
Smulstekt abborre och servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
515 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 18 g |

