Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

60+ min Huvudrätt
Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/taco-med-confiterad-lammbog-och-lakritspicklad-fankal/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Skala vitlöken och banka försiktigt så att klyftorna krossas lätt. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlök och koriander.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över det varma smöret. Tillaga långt ner i ugnen ca 3 tim. Ta ut och häll av smöret och salta köttet.
  • Höj temperaturen till 225° ställ in köttet ytterligare ca 20 min. Dra köttet i bitar med en gaffel.
  • Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Koka upp ättiksprit och socker. Häll blandningen över fänkålen och låt dra ca 2 tim. Smaksätt med lakritspulver innan servering.
  • Skala och finhacka löken.
  • Servera lammet i tortillabröd med fänkål, lök, koriander och gärna en klick gräddfil.
Klart!
Energi:

675 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Lamm:
Lammbog
1 kg
Vitlöksklyftor
6
250 g
Korianderfrön
1 tsk
Salt
Lakritspicklad fänkål:
Fänkål
½
Ättiksprit 12%
¼ dl
Strösocker
¼ dl
Lakritspulver
½ msk
Till servering:
Silverlök
1
Tortillabröd
12
Plockad färsk koriander
2 dl
2 dl