Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Lamm:

Lakritspicklad fänkål:

  • ½ fänkål
  • ¼ dl ättiksprit 12%
  • ¼ dl strösocker
  • ½ msk lakritspulver

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Skala vitlöken och banka försiktigt så att klyftorna krossas lätt. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlök och koriander. Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över det varma smöret. Tillaga långt ner i ugnen ca 3 tim. Ta ut och häll av smöret och salta köttet. Höj temperaturen till 225° ställ in köttet ytterligare ca 20 min. Dra köttet i bitar med en gaffel.

Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Koka upp ättiksprit och socker. Häll ättiksblandningen över fänkålen och låt dra ca 2 tim. Smaksätt med lakritspulver innan servering.

Skala och finhacka löken. Servera lammet i tortillabröd med fänkål, lök, koriander och gärna en klick gräddfil. .

Näringsvärden, per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag