Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Betyg

(1 st)

Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Lamm:

  • 1 kg lammbog
  • 6 vitlöksklyftor
  • 250 g Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt
  • 1 tsk korianderfrön
  • salt

Lakritspicklad fänkål:

  • ½ fänkål
  • ¼ dl ättiksprit 12%
  • ¼ dl strösocker
  • ½ msk lakritspulver

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skala vitlöken och banka försiktigt så att klyftorna krossas lätt. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlök och koriander. Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över det varma smöret. Tillaga långt ner i ugnen ca 3 tim. Ta ut och häll av smöret och salta köttet. Höj temperaturen till 225° ställ in köttet ytterligare ca 20 min. Dra köttet i bitar med en gaffel.

Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Koka upp ättiksprit och socker. Häll ättiksblandningen över fänkålen och låt dra ca 2 tim. Smaksätt med lakritspulver innan servering.

Skala och finhacka löken. Servera lammet i tortillabröd med fänkål, lök, koriander och gärna en klick gräddfil. .

Näringsvärden, per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem