Syltkakor

50 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Syltkakor

Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl

Fyllning:

Hallonsylt
2 dl

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

64 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,2 % 0,5 g
Fett: 46,8 % 3,4 g
Kolhydrater: 50 % 7,9 g
https://www.arla.se/recept/syltkakor/