Chokladsnittar

Chokladsnittar

25 min
Chokladsnittar är klassiska småkakor som många har minnen kring. Med sin goda smak och spröda seghet passar chokladsnittar utmärkt både till kaffet och ett glas mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör ihop smör och socker. Blanda ner äggulan.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smörsmeten. Rör till en jämn smet.
  • Rulla ut till 2 längder, ca 2 cm tjocka. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Platta ut längderna och pensla tunt med uppvispad äggvita. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
  • Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen. Låt svalna på plåten.
Klart!
Energi:

77 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 4 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1¼ dl
Äggula
1
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
3 msk
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
½ tsk
Garnering:
Äggvita
1
Pärlsocker
½ dl