Kanelbullesnittar

30 min Fika
Frysbar
Kanelbullesnittar

Vi älskar att slå ihop två favoriter till en! Här kommer ett recept på fantastiska kanelbullesnittar - som kolasnittar fast med smak av kanelbulle. Tänk på att låta kakan svalna lite innan du skär i sneda snittar.

Nytt

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
2 tsk
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk

Till pensling och garnering:

Vatten
1 msk
Pärlsocker
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör, socker och sirap luftigt med en elvisp.
  • Sikta i de torra ingredienserna och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  • Dela degen i två delar. Rulla varje del till en avlång rulle och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Tryck till rullarna lite lätt med handen. Pensla med vatten och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Låt svalna lite innan du skär längderna i sneda kanelbullesnittar.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

79 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0,4 g
Protein: 0,6 g
Kolhydrater: 10,9 g
Fett: 3,6 g
https://www.arla.se/recept/kanelbullesnittar/