Kolasnittar

Kolasnittar

Enkelt recept på spröda och knäckigt sega kolasnittar, även kallade sirapskakor. Utmärkta att bjuda på till fikat eller kalaset. Bakade på smör, socker, sirap och mjöl och med en nypa havssalt ger du kakorna det lilla extra. De här kolasnittarna är en riktig klassiker bland småkakor! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten och arbeta till en degen.
  • Dela den i 2 bitar och rulla till längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna.
  • Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Klart!
Energi:

66 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g

Ingredienser

100 g
Rårörsocker
1 dl
Sirap
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Havssalt
1 krm