Fisk med apelsin

Fisk med apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(156 st)

Snabb och enkel fisk som lagas direkt i sin goda sås. Såsen är smaksatt med hummerfond, rivet skal av apelsin, timjan och gräslök.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ msk vetemjöl
  • 1½ msk hummerfond
  • rivet skal av ½ apelsin
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ev ½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här

Gör så här

Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag