Fisk med apelsin

Fisk med apelsin

Betyg

(135 st)

Snabb och enkel fisk som lagas direkt i sin goda sås. Såsen är smaksatt med hummerfond, rivet skal av apelsin, timjan och gräslök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ msk vetemjöl
  • 1½ msk hummerfond
  • rivet skal av ½ apelsiner
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ev ½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem