Sweden sill goes asia

45 min
Sweden sill goes asia

Sverige möter Asien i en krämig sill med spännande smaker. Justera hettan med mer eller mindre hackad chili.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Dag 1

Strömmingsfiléer
20
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk

Dag 2

Strimlad rödlök
1
Strimlad purjolök
150 g
Riven färsk ingefära
2 msk
Strimlat citrongräs
1
Strimlad röd spansk peppar
1
Lime rivet skal och pressad saft
1
2 dl
Salt och peppar
Färsk koriander
½ kruka

Gör så här

Dag 1:

  • Dra skinnet av filéerna.
  • Blanda vatten, ättika och salt i en bunke.
  • Lägg ner filéerna, täck med plast och förvara ca 24 timmar i kyl tills de är färdiggravade.

Dag 2:

  • Blanda lök, ingefära, citrongräs, spansk peppar och lime med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll av strömmingen och låt filéerna torka på hushållspapper. Blanda dem med gräddfilsdressingen.
  • Förvara gärna 1 dygn i kyl innan servering.
  • Toppa strömmingen med plockad koriander vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

381 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 51,1 % 47,8 g
Fett: 37,6 % 16,2 g
Kolhydrater: 11,3 % 10,6 g
https://www.arla.se/recept/sweden-sill-goes-asia/