Svenska pepparkakor
Fika
Frysbar
•
Här är receptet på kryddiga pepparkakor. Degen är lätt att kavla och kakorna blir sådär knapriga och fina som man önskar.
Ingredienser
| 175 g | |
|
Ljus sirap
|
1½ dl |
|
Brunt farinsocker
|
2½ dl |
|
Malen kryddnejlika
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
|
Malen pomerans
|
2 tsk |
| 1½ dl | |
|
Vetemjöl
|
10 dl |
|
Bikarbonat
|
2 tsk |
Glasyr:
|
Florsocker
|
2½ dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1½ msk |
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Om du vill göra fina pepparkakor att hänga i granen, gör ett hål i kakorna innan du sätter in dem i ugnen. Gör inte hålet för långt ut i kanten, då går kakan lätt sönder när bandet träs genom hålet.
Näringsvärden, per st
Energi:
58 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 4,2 % | 0,6 g |
| Fett: | 32 % | 2,1 g |
| Kolhydrater: | 63,8 % | 9,1 g |