Svensk ceviche med ost och marinerade jordgubbar
20 min
Buffé
•
En försvenskad variant av den sydamerikanska cevichen. Jordgubbarna gifter sig fint med sältan från räkorna och osten. Fräsch mat till sommarens festliga tillfällen!
Ingredienser
|
Jordgubbar
|
250 g |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Vatten
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
2 krm |
| 100 g | |
|
Räkor med skal
|
200 g |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Rädisor
|
50 g |
|
Dillstjälkar
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
181 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 40 % | 17,8 g |
| Fett: | 24,9 % | 5,1 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 15,6 g |