Svartsoppa
3 tim
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Tillhör du en av de som firar Mårtensafton? Då måste du testa denna svartsoppa som förrätt till nästa gåsmiddag! En delikat soppa gjord på buljong, gåskrås- och blod, smaksatt med bland annat lagerblad, kryddpeppar och madeira. Servera med smörstekta äppelklyftor och katrinplommon.
Nytt
Ingredienser
Buljong:
|
Krås från en gås (hjärta, hals, mage)
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
2½ liter |
|
Salt
|
2½ tsk |
|
Kryddpepparkorn
|
8 |
|
Vitpepparkorn
|
6 |
|
Kryddnejlikor
|
4 |
|
Lagerblad
|
4 |
Svartsoppa:
|
Gåsblod eller grisblod
|
5 dl |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Madeira eller sherry
|
1 dl |
|
Konjak
|
2 msk |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
Tillbehör:
|
Äpplen
|
3 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Katrinplommon
|
200 g |
|
Bladpersilja
|
1 kruka |
Gör så här
Buljong:
Svartsoppa:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
208 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 28,6 % | 14,6 g |
| Fett: | 12,8 % | 3 g |
| Kolhydrater: | 48,2 % | 24,7 g |