Svartrötter med löjrom

25 min Förrätt
Svartrötter med löjrom

Under den jordiga ytan är svartroten vit. Underbar som förrätt med löjrom.

Ingredienser

Svartrötter
500 g
Citron
pressad saft av ½
1 dl
Finhackad färsk gräslök
½ dl
Finhackad rödlök
½ dl
Löjrom
100 g

Gör så här

  • Skala svartrötterna och dela dem i 8–10 cm långa bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med citronsaft i så att de inte mörknar.
  • Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 8-10 min.
  • Fördela svartrötterna på tallrikar. Lägg på crème fraiche, gräslök och rödlök. Toppa med löjrom.
Lägg till recept till tillagad

Löjrom kan bytas ut mot röd stenbitsrom

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

190 kcal

Energifördelning: per portion exklusive tillbehör
Protein: 8 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 18 g
https://www.arla.se/recept/svartrotter-med-lojrom/