Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple

Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple

Betyg

(47 st)

Härligt viltsmakande sås, ”fattigmanssparris” och söta äpplen förnyar den klassiska oxfilén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Skala svartrötterna och skär dem i 10 cm långa bitar. Blanda svartrötterna med smör-&rapsolja, timjan, salt och peppar i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg 1 tsk smör och 1 tsk socker på varje äppelhalva. Lägg dem i formen med svartrötter och fortsätt tillaga ca 15 min. Skala lök och palsternacka och skär i små bitar. Blanda grädde, enbär och kalvfond i en kastrull. Lägg ner lök och palsternacka och koka tills palsternackan är mjuk. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i varm stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera med svartrötter, äpple och sås.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem