Grillad svartrot med örtemulsion

Grillad svartrot med örtemulsion

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

En variant på bearnaisesås som ger svartroten ett lyft. Svartrötterna kokas mjuka och får därefter lite rökt smak och en karamelliserad yta på grillen. Champagnevinäger gillas av många kockar för sin milda syra och goda smak. Den går att ersätta med en mindre mängd vitvinsvinäger.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 svartrötter
  • saft av ½ citroner
  • ½ tsk salt

Örtemulsion:

  • rapsolja
  • 300 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 äggulor
  • 1 färsk lök
  • 3 msk strösocker
  • 3 kvistar färsk dragon
  • 1 msk champagnevinäger
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala svartrötterna och dela dem i 8–10 cm långa bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med citronsaft så att de inte mörknar. Koka svartrötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten ca 8 min. Pensla med olja, salta och grilla tills de får fin färg. Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen. När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen. Vispa upp äggulorna och vinäger fluffigt i en kastrull på medelvärme. Strila i det klara smörfettet och vispa tills såsen tjocknar. Hacka dragon och lök och tillsätt i såsen, smaka av med salt, socker och ev mer vinäger.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 760 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 72 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem