Ljummen lax- och rotfruktssallad

Ljummen lax- och rotfruktssallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Nykokta grönsaker och vacker ruccolasallad toppas med läcker laxröra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g svartrötter
  • 300 g kålrötter
  • 2 morötter
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl hackad rucola

Laxröra:

Gör så här:

Gör så här:

Skala svartrötterna. Lägg dem efterhand i kallt vatten, ev med lite pressad citron. Skala kålrot och morötter, skär dem i lika långa stavar. Koka först svartrötter och kålrot i lättsaltat vatten ca 15 min. Lägg i morötterna, koka ytterligare 3-5 min. Låt rinna av. Rör i smör, balsamvinäger, salt, peppar och sallad. Skär laxen i strimlor och blanda med cottage cheese och citronskal.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem