Oxfilé provencale - Recept | Arla
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(229 st)

Retro för en riktig fransk festklassiker. Oxfilé surprise går att förbereda dagen innan och bara värma med vitlökssmöret precis innan servering.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela köttet i två bitar, salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör i en stor stekpanna. Lägg över det i en långpanna.
  3. Stek i mitten av ugnen 25–35 min tills innertemperaturen är 55° för rött kött och 60° för rosa.
  4. Skala och dela svartrötterna, lägg dem efterhand i kallt vatten med citronsaft. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 15–20 min, prova med en sticka.
  5. Rör ihop smör och vitlök. Lägg svartrötterna på ugnssäkra fat. Skär köttet i skivor och lägg det ovanpå. Klicka på vitlökssmöret. Hit kan man förbereda.
  6. Sätt ugnen på 250°. Gratinera köttet, som ska vara rumstempererat, i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

Skriv ut

Källa: